Öltönyök

Nézet:
Sorrend:

Férfi öltöny - az elegancia mérföldköve

Minden férfi szekrényében ott kell, hogy legyen az öltöny. Még ha csak egy is. Nem számít, hogy egy sikeres üzletember vagy, vagy pedig egy sportos kalandor, életed során ilyen vagy olyan alkalomra biztosan szükséged lesz egy öltönyre. Ugye nem szeretnél farmerban és pólóban megjelenni egy esküvőn? De lehet, hogy az első randin is jobb benyomást keltenél egy casual zakóban mint egy kapucnis pulcsiban. Férfiaknak ajánlott állásinterjúra is zakóban megjelenni és sok nívósabb szórakozó hely vagy kaszinó se enged be zakó és zárt cipő nélkül. A Viktóriánál a férfi öltöny választék rendkívül széles körű. Az, hogy mennyit szánsz egy férfi öltönyre, csak rajtad múlik. A webshopunkban minden budget számára tudunk valamivel szolgálni.

Hogyan válassz öltönyt

Beszélhetünk két vagy három részes öltönyről. Minden öltöny zakóból és nadrágból áll, de a háromrzészes verzióhoz mellény is tartozik. Szabása szerint lehet klasszikus vagy sportos és persze attól is függ, hogy milyen alkalomra fogjuk használni. Van üzleti és mindennapi, utcai verzió. Ha a stílust és a színt már kiválasztottad, akkor azt kell eldönteni, hogy melegebb téli öltönyre van szükséged, vagy egy könnyű, nyári változatra.
Ha találtál olyat, amelyik tetszik akkor a termékre kattintva még több képet fogsz találni róla. Így látni fogod, hogy hogyan illeszkedik a vállakon, a lábakon, a fenéken. Figyelmbe kell venni a testalkatodat mert ugyanaz a darab másképp áll két különböző testalkatú férfin. A leírásban láthatod, hogy az illeszkedés regular fit vagy slim fit és, hogy az anyag rugalmas-e vagy sem. A zakó és nadrág kiválasztása után érdemes szétnézni a webshop férfi részlegén, hogy egy tökéletes inget és nyakkendőt is találj hozzájuk.

A legnépszerűbb fazonok:

Skinny: modern, testkövető öltöny keskeny derékkal és nadrágszárral. Fontos, hogy az anyag ne tűnjön túl szűknek, és ne feszüljön, különben fennáll a szakadás veszélye. Kiemeli a vékony testalkatot. 

Slim: valamivel bővebb, mint a skinny, de ez a fazon is karcsú és áramvonalas sziluettet eredményez. Magas férfiaknak különösen előnyös.


Tailored: az öltönykabát hosszabb és némileg lazább, mint a slim fit esetében, a nadrág pedig egyenes vonalú, ami magasabbnak láttatja viselőjét.


Klasszikus: mindennapi, sokoldalú fazon. Komfortos, tág szabása megkönnyíti a mozgást. Szélesebb testalkatra kimondottan ez a változat ajánlott.

Gombolni vagy nem gombolni, ez itt a kérdés

Manapság nem sokan tartják magukat ehhez az alapszabályhoz, pedig jelentősen befolyásolja a zakó illeszkedését.

Háromgombos zakó: A felső gomb begombolható, a középső gomb mindig legyen begombolva, a legalsó gomb viszont soha

Kétgombos zakó: A fölső gombot mindig begomboljuk, az alsót nem

Egygombos zakó: Mindig begomboljuk, kivéve ha ülünk

Ez alól kivételt jelent, ha mellényt viselünk alatta, ebben az esetben ugyanis nyitva is hagyhatjuk a kabátot. De ha mégis begomboljuk, akkor a fönti szabályok továbbra is érvényesek.

Öltönyanyagok és színek

Az anyagot az alkalom szabja meg. A munkahelyre viselt öltöny készüljön magas minőségű, strapabíró anyagból, mert sokszor fogod felvenni. Válassz lélegző anyagú gyapjú- vagy poliészter-keveréket, nyáron pedig vászont. Érdemes több nadrágot is venni, amit a zakóval felváltva hordhatsz. Az alkalmi, ritkán használt öltönyökhöz a finom szövésű 100%-os gyapjút javasoljuk. A selyem és a kasmír szép, ám kényes és drága anyagok. Míg a hétköznapokon túlzásnak tűnnének, a különleges eseményeken remekül megállják a helyüket.

A színeket illetően az egyszerűség a legjobb. Az egyszerű öltönyöket könnyebb kombinálni a különböző kiegészítőkkel, például cipőkkel, sálakkal és ingekkel. Ezek a legstílusosabb színkombinációk:

  • Fekete öltöny: a legalapvetőbb szín, minden helyzetben megállja a helyét, akár az irodában, akár egy elegáns rendezvényen. Hátránya, hogy a kombinációk tekintetében kevés lehetőséged van. Kizárólag fekete cipővel viseld.

  • Sötétkék zakó: Klasszikus, konzervatív szín. Sokoldalúságának köszönhetően könnyen feldobható eltérő színű nadrágokkal. Párosítsd fekete cipővel az üzleti életben, barnával a lezser hatásért, vagy bordóval a játékosság jegyében.

  • Világosszürke öltöny: Kevésbé konzervatív, de legalább annyira sokoldalú, mint a sötétkék. Nyárra ideális választás, de nem igazán javasolt a szigorú dress code-ot követelő üzleti világban. Viszont rugalmasan kombinálható szinte bármilyen cipővel, leggyakrabban feketével vagy barnával.

  • Sötétszürke öltöny: klasszikus és komoly szín. Fekete és burgundi cipők illenek hozzá. A barna cipő ezzel szemben kerülendő, mert a cipő casual stílusa zavaró kontrasztot alkot az öltöny konzervatív színével.

  • Barna öltöny: Tradicionálisan hétköznapi, informális színnek tartják. Barna vagy bordó cipő illik hozzá. Ha barnával viseled, legyen némi eltérés a két árnyalat között. A fekete azonban semmiképpen sem javasolt.

  • Fehér és színes öltönyök: Különleges eseményekre és a hétköznapi outfitek részeként a színes öltönyöket is bevállalhatod, de az üzleti öltözködésben nincs helye. Ennek megfelelően a cipőválasztásra sem érvényesek a fenti szabályok. Nyugodtan voksolhatsz minél merészebb színkombinációkra mind a cipők, mind a többi kiegészítő tekintetében.

 

gpwebpay