Nyakkendők, Csokornyakkendők

Nézet:
Sorrend:

Kiköpött elegancia

nyakkendő az elegáns férfiak ruhatárának egyik fontos és alapvető darabja. A nyakkendő viselésének kialakulása Európában egészen a harmincéves háborúig nyúlik vissza, mára pedig már rengeteg anyagú, színű és mintájú nyakkendő áll rendelkezésre. Egy fehér inghez abszolút mellélőhetetlen szín a klasszikus és letisztult fekete, vagy a különleges és melegséget árasztó bordó szín. Válogass kedvedre és szerezz be néhány új nyakkendőt, hisz sosem elég belőlük.

Igazi Gentleman

Mára már klasszikus értelemben vett öltözködési etikett nem olyan szigorú, így nem kötelező minden elegánsabb vagy ünnepélyes eseményen a nyakkendő felvétele. Azonban nem árt: sőt, egy jól irányzott nyakkendővel felteheted a habot az öltözködésed tortájára. És kifejezetten egy elegáns ruhadarabról van szó, így az igazi úriembereknek elképzelhetetlen az alkalmi öltözetük nélküle, és a nyakkendő kötés az életük része. 

Minden árkategóriában

A megfelelő nyakkendő szett és díszzsebkendő olyan, mint egy igazi jóbarát a férfiak számára – mindig lehet rá számítani .Akár egy erőteljes piros, vagy egy visszafogott nude színű szettről van szó, alkalmakkor feltétlenül szükséged lesz rájuk. Árkategória szerint is választhatsz, válogass a kedvezményesdarabok közül, vagy ha van rá lehetőséged, a designer modellek várnak rád. Viseld bátran farmerral is, viszont ilyenkor kevésbé elegáns darabot válassz, ami esetleg más anyagból, nem selyemből készült, vagy akár kicsit vidámabb színű vagy mintájú.

Csokornyakkendők 

 A csokornyakkendők már a 17. században megjelentek, így a történelmük mára hosszú és illusztris. A modern változatok egyértelműen divatosak és egyben azt sugallják, hogy te szeretsz kitűnni a tömegből! Annak idején még kizárólag szmokinggal és hivatalos alkalmakra való ingekkel hordták, de a mostani divattrendek már megengedik, hogy bármely frakkhoz vagy sportzakóhoz felvedd őket. 

Egy hagyományos nyakkendő bármilyen alkalom esetén lecserélhető egy csokornyakkendőre. A csokornyakkendők igen hosszú történelemmel bírnak, amely akár egy remek beszélgetésindító téma is lehet. Kompakt méreteik miatt igen extravagánsak lehetnek, legyen szó egyszínű, csíkos vagy pöttyös darabokról. Amint a hagyományos nyakkendőknél, a csokornyakkendőknél is megkövetelt, hogy színben illeszkedjenek az öltönyhöz. Egy csokornyakkendőnél méretezési aranyszabály, hogy a szemeid külső szélénél szélesebb, de a fejed szélességénél keskenyebb kell legyen.

Csokornyakkendők típusai

Hagyományos csokornyakkendők-Szakértők részére

Azt mondják, az igazi férfiak saját maguk kötik meg a csokornyakkendőiket. Ami azt illeti, ez a szokás már 400 éve dívik, és a régi szokások nehezen halnak ki. Ez megmagyarázza a hagyományos vagy önkötő csokornyakkendők népszerűségét. 

Előre mgkötött csokornyakkendők-Kényelem a divat rajongóinak

Azok számára, akiknek nincs türelmük vagy idejük a tökéletes nyakkendőkötés kifejlesztésére. Ők az előre megkötött csokornyakkendőket is választhatják, melyek az állítható szíja körülöleli a nyakat a biztos rögzítésért. Nem is olyan könnyű megkülönböztetni egy helyesen hordott hagyományos és egy előre megkötött csokornyakkendőt egymástól! Valamint az előre megkötött csokornyakkendők olcsóbbak is tradicionális társaiknál.

Felcsíptethető csokornyakkendők

A felcsíptethető csokornyakkendők egy másik alternatívát jelentenek azok számára, akik nem szívesen kötik meg maguk a csokornyakkendőiket. Sajnos elég könnyen kicsúsznak a helyükről, és teljesen hiányzik belőlük az a sikk, ami a hagyományos és az előre megkötött csokornyakkendőkben megvan.

Szokatlan alapanyagok : Denim, Fa, Parafa

Ha egy klasszikus csokornyakkendő anyagára gondolunk, jó eséllyel a selyem ugrik be. Manapság azonban számos újfajta anyagot is használnak a gyártáshoz, beleértve néhány meglepőt is. Az újabb jellegű csokornyakkendők akár denimből, parafából és fából is készülhetnek, amely utóbbi a környezet miatti aggodalmat is kifejezi. 

Csokornyakkendő ing- A tökéletes párosítás

Egy csokornyakkendőt rengeteg alkalomkor lehet viselni. Legyen szó egy tengerparti
vacsoráról vagy egy városnézésről, ahova csinosabban szeretnénk menni, minden alkalomra megfelelő. A csokornyakkendő ing egy olyan tökéletes párosítás, amely után mindenki megfodrul az utcán. Azonban ehhez a kiegészítőhöz is társul egy arany szabály, amit lényeges betartani. Mindig az inghez válasszuk a csokornyakkendőt és a többi ruhadarabunkat, ne pedig fordítva. Egy sötét színü inget egy sötét színü csokornyakkendő nagyon elegánssá tud tenni, azonban mindig fontos olyan darabot választanunk, ami az ingünk mintájának legalább egy árnyalátval passzol.

gpwebpay